BEL ONS 0348-422955

0348-422955 Uw huid is uniek, dus uw behandeling ook!
Beauty & Skincare Facies
 
456.jpg

Welke behandeling kan ik doen tegen pigmentvlekken?

V.I.P. Treatment € 85,-
Microdermabrasie ( Upgrade ) € 20,-
T-Away ( per 5 min. ) € 25,-
 
bright.jpg

Hoe verzorg ik een huid met pigmentvlekken?

 • Beschermen van de huid tegen UV-A- en UV-B-straling
 • Blokkeren van de α-MSH-receptoren aan het oppervlak van de melanocyten
 • Afremmen van tyrosinase en stabilisatie van de inactieve vorm
 • Afremmen van melanine-ontwikkeling
 • Afremmen van de opname van melanine in de keratinocyten

Bright Serum € 38,55
Derma Skin Polish Pads € 37,95
Sun fluid LOOkX SPF 30 € 24,95

 

 

 
pigmentvlek 2.png

Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken en hoe ontstaan deze?

Elke vrouw wil graag een vlekkeloze teint. Een lichte en egale huid heeft een zeer bijzondere uitstraling, een uitstraling die we kennen van een jeugdige huid. Deze is gelijkmatig gepigmenteerd en zit boordevol frisheid en energie. Onze huidtint wordt allereerst bepaald door de dikte van de hoornlaag en de intensiteit van de circulatie, en in de tweede plaats door de hoeveelheid en de verdeling van het huideigen pigment melanine. Bij blootstelling aan UV-straling fungeert melanine als de natuurlijke beschermer van de huid.

Melanines zijn geelbruine tot bruinzwarte pigmenten. Zij bepalen de kleur van onze huid, haren en ogen. Melanine wordt gevormd in de huid, in cellen die we melanocyten noemen. De melanocyten van de opperhuid bevinden zich in de kiemlaag, de onderste laag van de opperhuid. Deze melanocyten worden gestimuleerd door alpha-MSH (α
-MSH), een celhormoon dat door de omringende keratinocyten wordt afgescheiden tijdens blootstelling aan UV-straling. α-MSH hoopt zich op aan het oppervlak van de melanocyten, waardoor de aanmaak van melanine in deze cellen toeneemt: het activeert het enzym tyrosinase, waardoor het aminozuur tyrosine in een aantal tussenstappen overgaat tot de productie van melaninevoorlopers. Deze voorlopers vormen uiteindelijk melanine. Enkele melaninepigmenten vormen samen kleine pakketjes, melanosomen genoemd. Zij worden verdeeld over de omringende keratinocyten via celuitstulpingen. Deze absorberen de melanosomen, geven de melanine af en slaan deze op in hun cellichamen om ze te beschermen tegen UV-straling. Tijdens het natuurlijke verhoorningsproces verplaatsen de gepigmenteerde cellen zich naar het huidoppervlak, waar ze worden afgestoten. Het percentage melanocyten in de menselijke huid is bij mensen met een donkere huid even hoog als bij mensen met een lichte huid. Het kleuronderscheid ontstaat door het verschil in activiteit van de melancoyten. Uiteindelijk bepaalt de hoeveelheid geproduceerde melanines of we een lichte of een donkere huid hebben.

VERANDERINGEN BIJ DE VORMING VAN MELANINE
Verschillende prikkels van buitenaf verstoren de functie van de melanocyten of vernietigen ze zelfs. Dit uit zich in de vorm van onregelmatige huidverkleuring (hyperpigmentatie of depigmentatie). Daarnaast kunnen diverse andere factoren hyperpigmentatie versterken.
Deze huidveranderingen zijn doorgaans niet schadelijk:

 • Chronische warmte, bijvoorbeeld door een elektrische deken 
 • Chronische druk, bijvoorbeeld door schurende bh-bandjes of een ceintuur.Zichtbare ontstekingen na genezing van bijvoorbeeld puistjes
 • Erfelijke aanleg voor bijvoorbeeld sproeten of geboortevlekken
 • Hormonale invloeden, bijvoorbeeld door zwangerschap (chloasma) en het gebruik van orale anticonceptiva
 • Geneesmiddelen als antibiotica, antireumatica of slaapmiddelen verhogen de lichtgevoeligheid
 • Fototoxische reactie op bijvoorbeeld bergamotolie (berloque dermatitis)
 • Een uitgeput huidherstellend systeem, dat zich uit in de vorm van levervlekken en pigmentatievlekken
index.png

BOEK ONLINE UW AFSPRAAK