BEL ONS 06-21896477

Unique Treatments, for the Best Results
Beauty & Skincare Facies
 
blog_normale_huid.png

Normale Huid

‘Normaal’ is de term die wordt gebruikt voor een huid die in balans is. Bij dit huidtype kan de T-zone (voorhoofd, neus en kin) wat vetter zijn, maar over het algemeen genomen zijn het vet- en vochtgehalte goed in balans, waardoor de huid niet heel vet en ook niet heel droog is. Met andere woorden, de huid is ‘normaal’.

Kenmerken van een normale huid:

 • Stralend
 • Goed gehydrateert
 • Egaal
 • Goed doorbloed
 • Heeft fijne poriën

Een normale huid wil niet zeggen dat je nooit ergens last van hebt, maar een goede skincare routine helpt haar in balans te houden. De verzorging van de normale huid is erop gericht om de huid in goede conditie te houden en vochtverlies tegen te gaan.

 

Welke producten kan ik het beste gebruiken?
Je kunt het beste lichte producten gebruiken.

De LOOkX Cleansing mousse eye & face reinigt de huid, zonder haar extreem uit te drogen en laat een verzorgend laagje achter.

De producten uit de LOOkX Moisture-lijn zorgen voor intense hydratatie en bescherming van de normale huid.

De LOOkX Derma skin polish pads houden de huid egaal, verfijnen en zorgen dat al jouw huidverzorgingsproducten optimaal hun werk kunnen doen.

 
blog_droge_huid_rand.jpg

Droge Huid

Je hebt een droge huid als de huidcellen niet genoeg olie afscheiden. De huid voelt daardoor trekkerig aan, kan schilferig zijn en heeft een matte glans. Bij een zeer droge huid is er een gebrek aan elasticiteit en ben je extreem gevoelig voor zon, wind en koude temperaturen.

Kenmerken van een droge huid:

 • Zeer fijne huidstructuur
 • De poriën zijn heel fijn
 • De huid reageert gevoelig op kou, warmte en weersveranderingen

en droge huid voelt snel ruw, strak en schilferig aan, vooral na contact met water voelt de huid trekkerig en schraal aan. Dat komt door de tekorten in de vet- en vochthuishouding, waardoor dit huidtype weinig zelfbescherming heeft. Bij extreme droogte gaat de huid schilferen. In een droge huid ontstaan rimpeltjes dan ook eerder dan nodig is, waardoor deze er eerder ‘oud’ uitziet dan een vette huid.

Gelukkig is het een veel voorkomend huidtype dat je kunt verbeteren met de juiste producten en huidverzorging. Namelijk een huidverzorging die is ingesteld op het voeden van de huid met de essentiële bestanddelen die van nature in een normale huid terug te vinden zijn. Deze behandeling zal je huid helpen om glad, zacht en vol vitaliteit te blijven. Daarnaast is het belangrijk de droge huid te behandelen met veel vetten.

Welke producten kan ik het beste gebruiken?
Om jouw huid een handje te helpen kun je gebruik maken van de LOOkX Moisture lijn, deze vervult de behoeften van een droge, vochtarme huid en hydrateert tot in de diepere huidlagen. Je kunt eventueel ook kiezen voor de LOOkX Time stop cream of LOOkX Youth defense cream.

LOOkX Moisture daycream is een heerlijk luchtige, vetvrije crème die een trekkerig gevoel voorkomt en hydrateert tot in de diepere huidlagen. En als bonus wordt tegelijkertijd vroegtijdige huidveroudering tegengegaan.

LOOkX Moisture serum zorgt ervoor dat droogtelijntjes en een trekkerig gevoel in korte tijd verdwijnen. Bovendien herstelt het serum de vochtbalans en wordt het tot in de diepe huidlagen opgenomen. Jouw huid voelt gelijk soepel en zacht aan na gebruik.

Combineer je dagelijkse verzorging met de LOOkX Amazing cleansing balm en LOOkX Time stop oil voor directe en op lange termijn resultaten

 
blog_vette_huid.png

Vette Huid

Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid natuurlijke olie (talg) nodig om de huid soepel en goed gehydrateerd te houden. Mannen hebben vaker last van een vette huid op het gezicht en de rug en hierdoor ook meer kans op acné. Je huidtype wordt bepaald aan de hand van hoeveel olie de huid op je gezicht produceert. Met een vette huid heb je meer kans op puistjes en mee-eters.

Kenmerken van een vette huid:

 • Je huid heeft vette delen of is geheel vet
 • Op de vettere delen zijn de poriën goed zichtbaar en/of vertoont je huid verstoppingen en mee-eters
 • Door gebruik van de juiste producten ziet je huid er egaler uit, worden grove poriën minder zichtbaar en is je huid meer in balans

Een vette huid trekt meer vuil aan dan een droge huid, het reinigen van dit huidtype is dan ook van cruciaal belang. Kies een verzorging die de talgproductie reguleert en de poriën niet verstopt, zodat puistjes, ontstekingen en mee-eters afnemen. Bovendien is het belangrijk dat je voor ingrediënten kiest die het ontstekingsproces afremmen en zo ook roodheid verminderen.

Welke producten kan ik het beste gebruiken?
Reinig de huid twee keer per dag met de LOOkX Derma daily cleanser. Door de toevoeging van 3% glycolzuur worden ontstekingen geremd en poriën gereinigd.

De producten van de LOOkX Solution-lijn zijn perfect om een vette/onrustige huid weer in balans te brengen.

Breng LOOkX Solution cream twee keer per dag na het reinigen aan. Een speciale plant stamcel extract van de Distel zorgt voor het reguleren van talg, het matteren en hydrateren van de vette huid, en het verminderen van ontstekingen.

De LOOkX Solution pore minimiser richt zich op de ruwe huidstructuur en grove poriën. De formule verkleint en verfijnt grote poriën, vermindert vuilophopingen en mee-eters, en reguleert een overactieve talgproductie van binnenuit.

Het LOOkX O2 Relax eye & face mask is de ideale wekelijkse verzorging om een vette/onrustige huid onder controle te brengen. Gebruik het masker in combinatie met de LOOkX Derma skin polish pads voor een professionele behandeling in eigen badkamer

 
blog_gecombineerde_huid_rand.jpg

Gecombineerde Huid

De gecombineerde huid glimt en is een beetje gevoelig voor onzuiverheden – vooral op de zogenaamde T-zone, dat is het gebied van voorhoofd, neus en kin. De wangen zijn daarentegen normaal tot droog.

Kenmerken van een gecombineerde huid:

 • Je huid heeft vette delen. Vaak zijn dat de delen van de huid op de T-zone die vetter zijn dan de rest van je gezicht
 • De overige delen van de huid kunnen normaal of zelfs vochtarm zijn
 • Op de vettere delen zijn de poriën goed zichtbaar en/of vertoont je huid verstoppingen en mee-eters

De kunst is om skincare producten te vinden die de huid voldoende vocht geven zonder de al vette delen nog vetter te maken. Gebruik dus het liefst producten afgestemd op de gemengde huid. Producten die alfa hydroxy zuur en vitamine A bevatten kunnen je helpen de huid in balans te brengen.
Tip: Gebruik make-up die het vet absorbeert om glans te voorkomen.

Welke producten kan ik het beste gebruiken?
Reinig de huid twee keer per dag met de LOOkX Derma daily cleanser. Door de toevoeging van 3% glycolzuur wordt ontstekingen geremd en poriën gereinigd.

De producten van de LOOkX Solution-lijn zijn de perfecte oplossing om een vette gecombineerde huid in balans te brengen. Terwijl de LOOKX Moisture producten de vochtarme delen optimaal behandelen. Gebruik daarom een combinatie van de LOOkX Moisture en Solution producten.

Gebruik bijvoorbeeld de LOOkX Solution pore minimiser twee keer per dag op de vettere T-zone met de LOOkX Moisture daycream als dag- en nachtcrème.

De LOOkX O2 Relax eye & face mask is de ideale wekelijkse verzorging voor het balanceren van een gecombineerde huid. Gebruik het masker in combinatie met de LOOkX Derma skin polish pads voor een professionele behandeling in eigen badkamer.

 
blog_gevoelige_huid_rand.jpg

Gevoelige Huid

Een gevoelige huid kan niet door de tissue test bepaald worden. Het is namelijk in 80% van de gevallen geen huidtype, maar een huidconditie.

Een huidconditie wordt veroorzaakt door in- en externe factoren, zoals hormonen, leefstijl, stress en blootstelling aan UV-straling. Ook een operatie, medicatie en ziekte kunnen bijdragen aan verschillende huidcondities. Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, deze condities kunnen van dag tot dag verschillen en bij alle huidtypes voorkomen.

Zo kun je een gevoelige huid herkennen:

 • Roodheid
 • Jeuk
 • Vlekkerige huid
 • Branderig/ongemakkelijke sensatie
 • Droog en schilferig

De gevoelige huid is snel geïrriteerd, en vaak rood en vlekkerig. Weersinvloeden hebben veel effect op de gevoelige huid en allergische reacties voor schoonheidsproducten komen vaak voor. Het is belangrijk om te onthouden dat jij wordt geboren met een bepaald huidtype, maar dat leeftijd en levensstijl een grote invloed hebben op de uitstraling van jouw huid.

Bij het verzorgen van een gevoelige huid is het herstellen van de barrièrelaag de eerste stap. Door het verhogen van de weerstand van de huid verdwijnen vaak de meeste problemen.
De tweede stap is het herstellen van de vochtbalans van de huid. Een goed gehydrateerde huid voelt direct rustig en ziet er ook zo uit.
Stap drie is het kalmeren en herstellen van de huid.
Welke producten kan ik het beste gebruiken?
Reinig de huid dagelijks met LOOkX Amazing cleansing balm. De rijke, olieachtige formule verwijdert niet alleen vuil en make-up van de huid, maar werkt samen met de andere skincare producten om de huid snel te herstellen en te kalmeren.

De LOOkX Balance producten zijn samengesteld om de gevoelige huid direct aan te pakken. Door de toevoeging van speciale, innovatieve werkstoffen worden alle aspecten van een gevoelige huid op de korte termijn aangepakt.

De LOOkX Balance cream zorgt voor het herstel van de barrièrelaag en verhoogt de weerstand van de huid, terwijl ze direct prettig en comfortabel aanvoelt door de toevoeging van rode algen extract.

De LOOkX Balance oil is een ware brandblusser. Het zorgt voor directe kalmering bij een branderige, ongemakkelijke sensatie. Bij dagelijks gebruik vormt de olie een beschermend schild op de huid, waardoor jouw huid minder gevoelig wordt voor schadelijke invloeden van buitenaf en stress van binnenuit.  

index.png

BOEK ONLINE UW AFSPRAAK