BEL ONS 06-21896477

Unique Treatments, for the Best Results
Beauty & Skincare Facies
 
hoe-bepaal-jij-jouw-huidtype.png

Huidtype VS huidconditie

 

Huidtype
Een huidtype wordt genetisch bepaald. Dat betekent wat zit er in jouw DNA. Welke eigenschappen heb je meegekregen? Dit is bijvoorbeeld jouw talgproductie, of de reactiviteit van de huid.

Maakt jouw huid veel talg aan en zijn daarbij de poriën vergroot? Grote kans dat jij een vette huid hebt die glimt. Krijg jij bij het minste of geringste een rode huid, ben je allergisch voor bepaalde stoffen? Dan heb je van ‘nature’ een gevoelige huid!

Er zijn 4 verschillende soorten huidtypen:

Droog (vetarm): De huid is vaak dunner, produceert weinig talg en voelt droog aan. Ook heb je nooit last van puistjes of mee-eters. Sterker nog, mee-eters/ poriën zijn zo klein dat je die niet ziet.
Vet: Jouw huid voelt altijd vettig aan. Voor je gevoel moet de huid altijd gewassen worden. Regelmatig heb je last van zwarte puntjes op de neus en/of kin en glimt met name bij het voorhoofd.
Gevoelig: Raakt jouw huid al van slag als je ernaar kijkt? Heeft de huid last van jeuk of branderigheid. Dan is jouw huidtype gevoelig.
Gecombineerd: Wanneer jouw T-zone grove poriën heeft en de wangen dun en sterk reactief zijn. Dan heb je een gecombineerde huid, vet maar ook gevoelig! En zo zijn er huiden die gewoon meerdere huidtypes hebben.
Vaak vallen de huidtypes in categorie 4, gecombineerd (geen enkele huid is normaal!)

Huidconditie
Een huidconditie wordt bepaald door invloeden van buitenaf. Zoals de levensstijl, klimaat, beroep of hormonen. Een huidconditie wisselt per seizoen, leeftijd en leefstijl. Wat is het verschil met deze twee? Een huidconditie is beïnvloedbaar door het gebruik van huidverbeterende behandelingen en huidverbeterende verzorging.

Verschillende huidcondities zijn:

Vochtarm: De meest voorkomende huidconditie. Wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Zoals verwarming, airconditioning of droog leefklimaat. Deze conditie wordt heel vaak verward met het huidtype droog! Vochtarm = vocht tekort. Droog = talg te kort.
Huidveroudering: Deze huidconditie is genetisch bepaald, maar wordt sterk beïnvloed door buitenaf. En dan met name de levensstijl. Eet je gezond, gebruik je dagelijks een SPF en ga je regelmatig naar de schoonheidsspecialiste? Dan vertraag jij het huidverouderingsproces!
Acne/verstoppingen: Hormonen, ongezonde levensstijl, maar ook verkeerd gebruik van producten kan acne en verstoppingen veroorzaken!
Pigment: Zon! De nr. 1 veroorzaker van donkere vlekjes op de huid. Hormonen spelen ook een grote factor, bijvoorbeeld bij een zwangerschap!
Gevoelig: Wanneer een huid te agressief wordt behandeld, door bijvoorbeeld sterke peelings, verkeerd gebruik van lasers of andere apparaten. Of thuis door verkeerd afgestemde producten, zal de huid gevoelig worden.
Gevoelig is dus de enige die bij beiden staat!

Veel cosmetica merken definiëren ook een normale huid. Maar wat is dan normaal? Mijns inziens heeft niemand een normale huid!

Benieuwd naar jouw huidtype en conditie?

Maak een afpraak en laat de huid op een professionele manier analyseren, zodat jij weet welke type huid en conditie je hebt.

 

index.png

BOEK ONLINE UW AFSPRAAK