BEL ONS 0348-422955

Beauty & Skincare Facies
 
PAKKET_POLISHPADS_500PIX(1).jpg

Acne... wat moet je er mee?

Sinds vorig jaar herfst heb ik ineens acne. Niet helemaal uit het niets, maar toch. Dat een hormoon wisseling zo kan zorgen voor een andere huid en zo extreem had ik echt niet verwacht!

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Isabelle en ik ben 20 jaar oud. Ik ben afgestudeerd schoonheidsspecialiste en ik verdiep mij maar al te graag in de werking van producten. Nog steeds vind ik het fascinerend om te zien wat een bepaald product met de huid kan doen. Dit is ook de reden dat ik hier over ga bloggen. Niet alleen om jullie wat meer inzicht te geven in wat bepaalde producten nu werkelijk doen, maar ook om producten te testen en jullie hiervan het resultaat te laten lezen.

Verder komend op mijn verhaal ga ik voor de eerste keer de derma skin polish pads van LookX testen. Hier ben ik ondertussen al mee bezig en kan ik zo ondertussen mijn mening hierover vormen.

Zoals ik in de intro vermelde heb ik sinds vorig jaar een hele omkeer gehad met de gesteldheid van mijn huid. Ik weet dat dit mogelijk is, maar ik had niet verwacht dat dit in deze mate zo mijn huid veranderde. Ik kreeg in een korte tijd best wel aardig wat ontstekingen en zo erg dat dit acne vormde. Ik moest weer vanaf het begin opnieuw beginnen. Dat geld voor mijn gezichtsreiniging als mijn verzorging. Voor de reiniging heb ik zeker het roer omgegooid, want daarvoor gebruik ik nu de derma skin polish pads. Het reinigt niet alleen, maar geeft ook een lichte peeling.

Wat zit er precies in:
De derma skin polish pads bevatten AHA, BHA acids en stam cellen. Deze ingrediënten zorgen er in grote lijnen voor dat er een dun laagje van je opperhuid word verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de celdeling op gang blijft en er een nieuw gezond laagje huid word gevormd. De ingrediënten apart zorgen voor ieder hun eigen werking. AHA ook wel Alpha-hydroxy Acids zorgen voor de verdunning van de opperhuid. Dit is een mild ingrediënt die zorgt voor het peeling effect wat in de derma skin polish pads zitten. Meestal zijn deze Acids ook wel zuren plantaardige zuren, zoals bijvoorbeeld citroenzuur en appelzuur. Wat vaak ook gebruikt word zijn melkzuren. AHA betekend dus eigenlijk Alfa Hydrofiele zuren. Verdunt, maar tast de huid niet aan door de hydrofiele eigenschappen. De BHA Acids ook wel Beta hydroxy acids (beta hydrofiele zuren) zijn weer een stapje heftiger en geven een nog heftigere peeling. Deze zuren zijn vaak salicylzuren en zorgen dat pigmentvlekken, acne en zelfs de poriën ook wel de textuur van je huid veranderd. De stamcellen die in dit product verwerkt zijn komen van planten en zijn goed voor de huid. Deze zorgen ervoor dat de ouderlijke stamcellen van je huid beschermd worden en in goede conditie blijven.

Maar hoe dan…?!

Je zal nu wel denken allemaal leuk die ingrediënten, maar hoe kan het dan dat die stamcellen van je eigen huid beschermd worden en in goede conditie blijven…? Nou zo!
De ingrediënten van de derma skin polish pads zorgen voor een exfoliërende werking, ook wel verdunnende werking. Ze halen een dun laagje van je bovenste huidlaag af. Dat is je opperhuid de laag die verhoord is, want anders zou onze huid een grote open wond zijn. Als deze laag zich heel erg gaat opstapelen door de verhoring dan vormt er zich in de poriën een verstopping wat kan lijden tot ontstekingen. Dit noemen we vaak puistjes. Wat uiteindelijk ook tot acne kan lijden. Het is dus altijd nodig om je huid goed te reinigen en verzorgen zodat je huid goed in conditie blijft en vrij kan ademen. Doordat er steeds een dun laagje word verwijderd met de derma skin polish pads is er geen kans op de huid dat door de verhoorning je poriën verstopt raken. Als deze al verstopt waren, zoals bij mij het geval was dan word er voor gezorgd dat je poriën als nog gaan ademen en ontstekingen verdwijnen. Door de werking zoals hierboven geschreven staat.

Hoe te gebruiken?

De derma skin polish pads kun je elke dag gebruiken, wat ik bij mensen met acne wel zou aanraden. Je kan de pads ook 2 of 3 keer per week gebruiken. Als je deze pads gebruikt is het wel genoodzaakt om een dagcrème met spf (zon bescherming) erin te gebruiken, omdat de exfoliërende ingrediënten er voor zorgen dat je huid verdunt word en zo gevoeliger is voor de zon. Je zou de polish pads dus echt als peeling kunnen gebruiken of als everyday reiniging. De pads zijn makkelijk in gebruik je haalt deze 2 of 3 keer over je gezicht heen en klaar. De verpakking bevat 60 pads en kosten 37,95. Misschien vind je dit nu duur, maar als je het uitrekend per dag betaal je 0,63 cent per dag om je huid in optimale conditie te houden.

Mijn ervaring.

Ik gebruik de derma skin polish pads al een tijdje en ik ben zo enorm verrast. Mijn huid was ineens zo veranderd. Eerst slecht een daarna super goed. Alle ontstekingen zijn weg en ik zie alleen nog de littekens van de puistjes. Deze gaan straks ook weg als ik de derma skin polish pads blijf gebruiken. Ik gebruik de pads nu als intensieve kuur, maar hierna ga ik ze 2/3 keer per week gebruiken. Ik blijf namelijk wel een vette, maar vochtarme huid houden. De pads zal ik moeten blijven gebruiken om het mooie resultaat te behouden wat ik nu heb bereikt.

De derma skin polish pads zijn te koop bij schoonheidssalons en op www.LookX.com
Ik heb mijn derma skin polish pads bij Facies beauty and skincare in Woerden gekocht.

 

Door: Isabelle Goedings.

 
balancing skin lijn lookx.jpg

Balancing lijn van LookX.

Het is nu weer een tijdje geleden dat ik een review over de Derma skin polish pads heb geschreven. Dit keer wilde ik iets heel anders gaan testen en dit keer ook in het speciaal een ingrediënt. Zoals jullie in mijn vorige review hebben kunnen lezen heb ik nog een klein beetje last van mijn acne huid. Het word steeds minder en daarom was ik ook zo benieuwd naar deze skin lijn van LookX. Deze Balance skin lijn heeft namelijk een speciaal hoofd ingrediënt en dat is de blauwe bes. Voor ik deze producten wil gaan testen was ik erg benieuwd naar wat de blauwe bes allemaal voor ons kan betekenen. Dit heb ik dan ook opgezocht en wauw wat een mooie effecten kunnen hiermee bereikt worden. Ik was daarom extra excited om deze producten te gaan testen.
De producten die ik de afgelopen 4 weken heb getest zijn de: LookX amazing cleansing balm, de LookX Balance oil en de LookX Balance cream 24H.
Ik denk dat ik nog wel het meest benieuwd was naar de LookX Balance 24h cream, omdat deze crème gedurende 24h in werking blijft en je dus als dag en nacht crème kan gebruiken.
Zoals je net kon lezen wilde ik graag eerst iets meer weten over onze speciale vriend de blauwe bes. Hieronder kun je eerst wat aanvullende informatie lezen en daarna zal ik mijn producten verder reviewen.
 
De blauwe bes.
De blauwe bes die verwerkt is in de balancing skin lijn van LookX hebben een speciale werking,
zo wel voor het lichaam als voor de huid. Blauwe bessen helpen het voorkomen van ziektes in het lichaam, maar daar in tegen ook voor de huid. Heb je bijvoorbeeld last van eczeem, acne of gewoon een hele droge huid stap dan snel over op de blauwe bes.
Deze bessen bevatten anti-oxidanten, omega 6 oliën, kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten. Omega 6 zorgt ervoor dat het vocht word vastgehouden en de huid niet verder uitdroogt. Je kan ook wel zeggen dat omega 6 dus beschermend werkt, zodat invloeden van buitenaf verder geen effect hebben op de hydratatie van je huid. Anti-oxidanten spelen daar in tegen weer een rol in het huidverouderingsproces, want door de hydratatie die word behouden door de omega 6 olie kan de huid niet worden aangetast. 1 van de eerste tekenen van een ouder wordende huid zijn namelijk de droogtelijntjes. De blauwe bessen geven de cellen van de huid zoveel voedingstoffen dat de cellen zacht en bouncy worden. Hierdoor ziet de huid er veerkrachtiger uit dan ooit.
Doordat de blauwe bessen ontstekingsremmende effecten heeft was ik erg benieuwd wat voor effect dit op mijn huid zou hebben. Ik heb nog een klein beetje last van ontstekinkjes hier en daar, maar dat mag geen naam meer hebben. Hieronder kunnen jullie mijn ervaringen lezen met alle producten.
De LookX amazing cleansing balm.
Om te beginnen met deze gel achtige substantie van de amazing cleansing balm. Deze balm voelt zowel gel achtig als creamy aan. Dat creamy gevoel is vooral te merken wanneer je het op je gezicht doet. De gel substantie komt vooral weer terug als je er water bij toevoegt, wat ik ook het meest fijne vond werken. Dat vettige creamy gevoel vind ik persoonlijk niet zo fijn, omdat ik al een erg vette huid heb. Verdunnen is daarom de beste optie als je net als ik een wat vettere huid hebt. Als je er dan water bij doet word de balm een beetje wittig en heb ik vooral het idee dat het mijn huid beter schoonmaakt als wanneer ik er geen water bij doe. Wel vind ik het een heel prettig idee dat ik weet en voel dat mijn huid verder niet word aangetast qua hydratatie wat toch veel gebeurd als je een reiniging gebruikt. Zeker bij de wat goedkopere merken kan je voelen dat je huid meteen trekkerig aanvoelt na het schoonmaken van je gezicht. Ik was daarom wel blij verrast dat mijn huid gewoon heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelde wanneer ik mijn gezicht had gereinigd.
De LookX balance oil.
Ik heb met oliën altijd een haat liefde relatie. Olie is namelijk niet erg prettig als je al een olie achtige huid hebt. Echter deze olie trekt zo snel in dat je niet eens merkt dat het een olie is. Ik vind zulke oliën na het douchen altijd erg prettig, omdat na een hete douche je huid toch altijd wat extra uitgedroogder is dan normaal. Als je dan al onder de douche vandaan komt staan je poriën lekker open en kan deze heerlijke olie gemakkelijk intrekken en extra intens voeden.
 
De Lookx balance cream 24h.
Van deze crème had ik iets meer verwacht dan wat de werkelijkheid getoond heeft. Het kan natuurlijk zijn dat deze crème niet aansluit op mijn huid, maar voor alsnog is het jammer. Dat betekend niet dat ik het een slechte crème vind, maar ik had wel wat meer verwachtingen. Crème voed intens, hydrateert optimaal, beschermd de huid, maar werkt helaas niet ontstekingsremmend bij mij. Dat ontstekingsremmende is voor mij wel een dingetje. Ik had namelijk elke keer als ik de crème opsmeerde de volgende ochtend nieuwe ontstekinkjes erbij. Op een gegeven moment wilde ik het testen door mijn oude crème weer te gebruiken om te zien waardoor kwam. En ja hoor toen ik mijn oude crème gebruikt had waren er geen nieuwe ontstekinkjes bij gekomen. Ik vind jammer omdat er overal op het internet helemaal lyrisch gedaan word over de ontstekingsremmende effecten van de blauwe bessen. In dit geval was dat bij mij niet zo uitgekomen. Wel moet ik zeggen dat de olie en de reiniging wel een hele goede werking op mij hadden. Het is bijna een beetje alsof de balance cream teveel werd voor mijn huid. Het zou dus kunnen zijn dat het bij anderen wel heel goed zijn werk doet. Verder zoals ik hierboven al vermelde: de crème werkt super hydraterend, beschermd je huid daardoor echt heel goed en voed de cellen van de huid optimaal, want mijn huid voelde wel heel lekker smooth aan.
 
Al met al kan ik je de balance lijn van LookX zeker aanraden. Jammer van de crème, maar wellicht dat dit effect alleen bij mij zo is, daarom test ik het ook zo nauwkeurig omdat ik vind dat een mening niet bepaald kan worden over een paar keer. Ik vorm mijn mening echt door elk product wat ik review een lange tijd te gebruiken meestal is dat 1 maand lang. Ik hou er namelijk zelf niet van om mensen een vals geschrift aan te bieden.

Hoe te gebruiken.
De balance skin lijn van LookX is gemakkelijk in gebruik. Je kunt de reiniging zowel onder de douche als gewoon op een droge huid gebruiken. Hou je niet zo van het vettige gevoel doe er dan een beetje water bij, heb je een wat droge huid/vochtarme huid laat de reinigingsbalm dan lekker hoe die is. Zonder water is hij namelijk wat zachter in gebruik. Voor de olie geldt het zelfde. Gebruik hem na het douchen, voor het slapen en optioneel voor als je een erg droge/vochtarme huid hebt ook in de ochtend voor dat je jouw crème opsmeert. De balance 24h cream kun je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Het is een 24h cream en zou dus de gehele dag zijn werking moeten behouden. Je kan er daardoor dus ook voor kiezen om hem alleen in de ochtend te gebruiken. Wat ik persoonlijk niet zou aanraden. Je huid kan in de avond altijd wel een extra beetje voeding gebruiken, omdat dan je huid in rust gaat en meer voeding op kan nemen. Ik zou er altijd voor zorgen dat je een goede dag en nacht verzorging hebt, je gezicht, nek en borst zijn namelijk de eerste die lijntjes gaan vertonen als je geen verzorging gebruikt.

Door: Isabelle Goedings.

 
lookx cleansing mousse.jpg

De LookX cleansing mousse for eye and face.

Deze keer test ik een cleansing mousse die je voor de ogen en het gezicht kunt gebruiken. Een goede reiniging kan natuurlijk niet achterblijven na al een crème en een peeling te hebben getest. Mijn oog is gevallen voor deze mousse, omdat het gebruikt kan worden voor het gehele gezicht waaronder ook de ogen. Ik was benieuwd of deze lekker zacht zou zijn en mijn oog make-up er makkelijk vanaf zou gaan. Ik wilde ook zeker weten dat het product niet zou gaan prikken in mijn ogen en of de belofte die op de achterkant van het flacon staat ook echt waar is. In deze reiniging zit papaja wat de dode huidcellen van het gezicht zou moeten mee nemen. Ik zal jullie weer een duidelijke uitleg geven over de werking hiervan en hoe het product bevallen is bij mij.

De papaja.

De papaja is familie van de meloen en de indianen in Zuid-Amerika noemen het de vrucht voor een lang leven. De papaja bevat eiwitsplitsende enzymen die er voor zorgen dat de wondgenezing sneller opgang komt. Daarbij zorgen ze in het lichaam ook nog eens voor een goed zuur-base balans. Dit zuur-base balans is niet alleen belangrijk voor het lichaam, maar ook voor de huid. Voor het lichaam is het belangrijk om een goed zuur-base balans te hebben vanwege je spijsvertering, bloed en spieren. Voor je huid is dit ook heel belangrijk vanwege alle bacteriën die op je huid komen. Als je huid niet goed in balans is dan is deze niet beschermt voor bacteriën van buiten af en worden puistjes en andere plekjes al heel snel gevormd. Natuurlijk is het soms lastig om jezelf te beschermen tegen al die bacteriën, maar daarom is het ook zo belangrijk om een goede reiniging te hebben die je zuur-base balans niet aantast maar juist behoud en versterkt.

De LookX cleansing mousse is een milde reiniging die je huid extra beschermt tegen al deze dingen, maar eventueel wel alle dode huidcellen daarbij verwijdert van het gezicht. Zoals hierboven beschreven stond versnelt het ook de wondgenezing. Tegenwoordig heb je heel veel reinigingsproducten die alleen maar aantasten en de wondgenezing vertragen. Dit komt doordat ze te intensief reinigen en op die manier geen beschermlaagje meer aanbrengen, maar juist weghalen. Hierdoor worden mensen die acne hebben bijvoorbeeld vertraagd in hun herstellingsproces.

Mijn ervaring met de cleansing mousse.

De cleansing mousse is inderdaad heel mild en lekker zacht voor de huid. Na mijn reiniging voelt mijn huid erg schoon en zacht aan. Ik merk duidelijk verschil in het gevoel bij mijn huid. Met deze mousse is mijn huid zacht, niet trekkerig of plakkerig van het product. Het voelt schoon, maar niet droog. Dit is iets wat je meteen voelt als een reiniging je bescherming aantast van de huid. Het voelt dan vaak heel schoon, maar droog aan. In dit geval is dit bij deze LookX cleansing mousse niet het geval. Ik heb verder ook geen losse velletjes op mijn gezicht na gebruik, waardoor ik weet dat al mijn dode huidcellen mee verwijdert zijn in het reinigingsproces. Wat op de achterkant van het flacon staat is in dit geval waar.

Mijn oogreiniging gaat ook naar behoren. Het prikt niet in mijn ogen. Nu is het zeker nooit goed om met een product in je ogen te gaan, dus wees daar altijd voorzichtig mee. Wat betreft waterproof mascara kan ik daar geen mening overgeven, omdat ik deze niet gebruik.

Hoe te reinigen.

Ik raad altijd aan om 2 keer per dag te reinigen. Je zal verbaast zijn hoeveel troep er nog van je gezicht afkomt na het slapen. Zeker met deze reiniging is dit een goede start van de dag, omdat ik echt merk dat mijn huid meer beschermt word en zachter aanvoelt als normaal.

Ik gebruikt 2 watjes met water en het product om mijn ogen mee schoon te maken en twee pompjes van het product over mijn gehele gezicht. Na het zachtjes te hebben ingemasseerd meng ik het product nog extra met water. Hierna was ik het eraf met een washandje en dep vervolgens mijn gezicht droog met een tissue.

Hierna gebruik ik vervolgens nog een lotion om mijn poriën te sluiten en mijn gezicht nog meer te beschermen. Door het gebruik van een lotion houd je namelijk ook die zuur-base in balans. Natuurlijk gebruik ik hierna mijn dagcrème of nachtcrème.

Je kunt dit product aanschaffen op de website van LookX en in schoonheidssalons, waaronder Facies beauty and skincare in Woerden.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden mijn review te lezen en wellicht er misschien weer wat van op hebben gestoken.

Door: Isabelle Goedings.

index.png

BOEK ONLINE UW AFSPRAAK